MENU

Únor 15, 2019 Komentáře (0) Zobrazení: 622 Recepty

Fantastická játrová paštika na výlet, nebo večeři. Po tomto už paštiky z obchodu nekupujeme.

Játrová paštika je chutný a zdravý předkrm. Máme tu pro vás recept, který si vyžaduje minimum času a určitě vás překvapí.

Potřebujete:

  • 500g jater (vepřových nebo kuřecích)
  • 75g másla
  • 300ml mléka
  • 2 bobkové listy
  • 2 středně velké cibule
  • 100ml červeného vína
  • Timián, česnek, sůl a koření podle chuti.

1

Postup:

  1. Játra očistěte, umyjte a nechte 1-2 hodiny marinovat v mléku s rozmačkanými stroužky česneku.
  2. Oloupejte cibuli, po dobu 2 minut ji osmažte na pánvi a poté přidejte játra.
  3. Po pár minutách přidejte mléko, ve kterém byla játra marinována. Do pánve přidejte 1-2 bobkové listy, tymián, koření a sůl podle chuti. Všechno na středním stupni povařte, dokud nebudou játra hotová.
  4. Pár minut předtím, než sundáte pánev z plotny do ni přidejte 100ml červeného vína. Vyndejte bobkový list, aby paštika nezhořkla.
  5. Poté nechejte játra trochu vychladnout (cca 10 minut) a dejte je spolu s máslem do mixéru. Mixujte dokud nevznikne hladká paštika.


1

Poděl se s přáteli...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *