MENU

Duben 3, 2016 Komentáře (0) Zobrazení: 670 Návody

Když se naučíte tento jednoduchý recept na máslo, už nikdy si ho nekoupíte v obchodě.




Možná jste už něco slyšeli o GHEE másle, které má původ v Indii a je důležitou součástí indické kuchyně už po staletí. Má nespočetně výhod. Je mnohem zdravější než klasické máslo, neobsahuje žádný cukr a je vhodné pro lidi, kteří jsou alergičtí na laktozu. Takové máslo můžete zakoupit v obchodech se zdravou výživou za poměrně vysokou cenu nebo si ho můžete udělat sami doma.

Slovo GHEE v překladu znamená „přepuštěné“. Celý proces výroby spočívá v tom, že máslo zahřejeme a čekáme, až se oddělí tuk od sušiny. Výsledkem je sytě žluté zdravé máslo, nejdříve olejovité konzistence, ale když vychladne je krásně krémové.

ghee1

Odteď by GHEE máslo rozhodně nemělo chybět na vašem jídelníčku. Máslo je bohaté na vitamíny A, D, E. Posiluje imunitní systém a podporuje funkci mozku. A navíc je skvělé, že máslo vydrží v ledničce klidně i 2 měsíce. Teda jen teoreticky, sníte ho mnohem dřív :) 

POSTUP PŘÍPRAVY:

1 Nejprve si dáme do hrnce obyčejné máslo, nakrájené na kostky a postupně rozpustíme.

ghee3

Na začátku můžeme mít sporák na plno, asi po 5 minutách snížíme, aby máslo jen lehce bublalo.

ghee4

Pokračování na další straně…


1 2 3
Poděl se s přáteli...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *