MENU

Leden 25, 2018 Komentáře (0) Zobrazení: 612 Recepty

Vanilkový krémeš s delikátním krémem připravený za 35 minut!

Moučníky takzvané krémeše, jsou u nás velice oblíbené. Existují v mnoha variacích. My si dnes ukázeme recept na krémeš, který je obzvláště oblíbený ve Francii. Tento vanilkový zákusek se podává v každé dobré pařížšké restauraci.

Pokud si ho však chcete vychutnat v pohodlí domova, není to žádný problém. Příprava není náročná, zvládnou ji i začátečníci.

1

Jdeme na to ?


Budeme potřebovat:

Těsto:

  • 1 balíček listového těsta
  • trochu cukru
  • trochu vody

    Krém:

  • 500ml mléka
  • vanilkové aroma
  • 3 žlotky
  • 25g moučkového cukru
  • 10g škrobu
  • 50g hladké mouky
  • 100g másla

Postup:

  1. Listové těsto rozdělíme na tři části a vyválíme na tři stejně velké pláty. Před pečením každý plát pokropíme vodou a posypeme práškovým cukrem. Na plech dáme pečící papír a pečeme 15-20 minut na 200 stupňů.

  2. Na krém si připravíme 350ml zahřátého mléka a za stálého míchání v něm rozmícháme žloutky a cukr. Když je směs zahřátá pomalu přilijeme i zbylých 150ml mléka. Stále mícháme. Přidáme do krému mouku, vanilkové aroma a škrob a uvaříme hustý krém. Po uvaření krém odstavíme a necháme vychladnout, pak přimícháme po kouscích máslo. Krém si rozdělíme na dvě poloviny.

  3. Na první část listového těsta naneseme polovinu vánilkového krému. Přiklopíme druhou polovinou těsta a opět potřeme krémem.

  4. Polevu zvolíme podle chuti, například cukrovou z vody a cukru. Nakonec přelijeme rozpuštěnou čokolávou a oddělíme libovolný kousek.

    Dobrou chuť! :)


Sdílejte tento výborný krémeš i s vašimi přáteli!


Doporučujeme: 


loading…
Poděl se s přáteli...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *