Zabalila si nohu do zelí. Po hodině nemohla uvěřit tomu, co se stalo.

Většina z nás pravděpodobně zařazuje zelí do svých večerních pokrmů, aniž by si uvědomovala všechny zdravotní přínosy, které tato zelenina skýtá. Zelí je bohaté na vitamín C, draslík a vitamín K, ačkoliv málokdo tuší o těchto výhodách. V průběhu staletí se zelí využívalo nejen v kuchyni, ale také jako prostředek k léčbě otoků a modřin. Dokonce i výzkum z University of North Carolina ukázal, že zelí má vlastnosti, které mohou pomoci v boji proti rakovině.

Zelí je bohatým zdrojem klíčových živin, antioxidantů a aminokyselin, které přinášejí protizánětlivé účinky, což je zvláště užitečné při zmírňování bolesti a artritidy. Tato zelenina se ukázala být výborným pomocníkem v boji proti onemocněním kloubů. Jak na to?

Jednoduše se potřebujete vybavit:

  • Čerstvým zeleným zelím
  • Kusy hliníkové fólie
  • Válečkem na těsto nebo nářadím s podobným účelem
  • Obvazem nebo gázou
  • Troubou, kterou máte k dispozici

Napsat komentář